Κόμικς της λαϊκής κουλτούρας πριν το είδος αναβαθμιστεί σε 9η Τέχνη με αμφίβολης αισθητικής και ποιότητας προϊόντα.
Χαρακτήρες και ήρωες πασίγνωστοι κι αγαπημένοι κι άλλοι άγνωστοι, μα θελκτικοί σε σύντομες ιστορίες τους, μα και σε ολόκληρα graphic novels, όλα δημιουργίες εξαίρετων σχεδιαστών, οι οποίοι με τις εικονογραφήσεις τους έγραψαν τις πιο όμορφες στιγμές της ιστορίας του Κόμικ.
Στο σεντούκι θα φιλοξενηθούν ξενόγλωσσα κόμικς στο πρωτότυπό τους, μεταφρασμένα στα ελληνικά, αλλά και καθαρά ελληνικής παραγωγής. Και όλα θα συνοδεύονται από κατατοπιστικά σημειώματα, ώστε το «Σεντούκι των Κόμικς» εκτός από αναφορά στην ψυχαγωγία να λειτουργεί και ως μια συνεχώς τροφοδοτούμενη εγκυκλοπαίδεια του παλιού κόμικ.

Sunday 12 June 2016

Jane

Scenario and Art: Panos Coliopoulos (Panko)

Ένα από τα πολλά σχέδια που έχω ξεχασμένα στο συρτάρι κι εκπλήσσομαι όταν τα ανακαλύπτω. Εδώ είχα κατά νου μια σειρά με ήρωα έναν τυχοδιώκτη, λίγο sui generis, που διηγείται ο ίδιος τις περιπέτειές του χωρίς καν να μας δίνει το όνομά του. «Just call me Mike...».
Έχει δημιουργηθεί στο Poser ως προς το βασικό στήσιμο των χαρακτήρων και έχει υποστεί μεγάλη επεξεργασία κατόπιν με έναν τρόπο που έχω επινοήσει ο ίδιος.
Η υπόθεση διαδραματίζεται στην Αφρική κυρίως, αλλά και αλλού, όπου ο «Mike» προσπαθώντας να ξαναβρεί και να καταγράψει ένα ζωντανό δεινόσαυρο, το θρυλικό Mokele Mbebe, όπως το ονομάζουν οι ιθαγενείς στην ελώδη περιοχή του ποταμού Likouala, βορειοδυτικά του Congo Brazzavile, συναντά μια μυστηριώδη γυναίκα που φαίνεται να βγαίνει από βιβλία περιπετειών του παρελθόντος.

Π.Κ.
12/06/2016

Download PDF (18,2 MB)

No comments:

Post a Comment