Κόμικς της λαϊκής κουλτούρας πριν το είδος αναβαθμιστεί σε 9η Τέχνη με αμφίβολης αισθητικής και ποιότητας προϊόντα.
Χαρακτήρες και ήρωες πασίγνωστοι κι αγαπημένοι κι άλλοι άγνωστοι, μα θελκτικοί σε σύντομες ιστορίες τους, μα και σε ολόκληρα graphic novels, όλα δημιουργίες εξαίρετων σχεδιαστών, οι οποίοι με τις εικονογραφήσεις τους έγραψαν τις πιο όμορφες στιγμές της ιστορίας του Κόμικ.
Στο σεντούκι θα φιλοξενηθούν ξενόγλωσσα κόμικς στο πρωτότυπό τους, μεταφρασμένα στα ελληνικά, αλλά και καθαρά ελληνικής παραγωγής. Και όλα θα συνοδεύονται από κατατοπιστικά σημειώματα, ώστε το «Σεντούκι των Κόμικς» εκτός από αναφορά στην ψυχαγωγία να λειτουργεί και ως μια συνεχώς τροφοδοτούμενη εγκυκλοπαίδεια του παλιού κόμικ.

Tuesday 25 July 2023

In Search of the Lost Goddess

 



Scenario and Art: Panos Coliopoulos (Panko)

Το δεύτερο πόνημα της επικής σειράς «Tribulations of the Rogue Adventurer».

Όπου ο περίφημος «Mike», σε δεινή οικονομική κατάσταση, ως συνήθως, αναλαμβάνει την αναζήτηση διάσημης και ώριμης (πλην ιδιαίτερα άτακτης) ηθοποιού του Χόλλυγουντ, η οποία εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ενώ παραθέριζε στην ρομαντική κι εξωτική μετεμφυλιακή Αγκόλα. 

Οι έρευνές του τον οδηγούν σε μια χαμένη από τον χάρτη περιοχή, όπου προς μεγάλη του έκπληξη ανακαλύπτει πως η μυθική χαμένη πόλη Οπάρ, του Edgar Rice Burroughs δεν είναι καθόλου επινόηση της φαντασίας του δαιμόνιου βιογράφου του Λόρδου Γκρέϋστοκ, γνωστότερου στο πλατύ κοινό ως Ταρζάν.

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εκεί...

Π.Κ.

25/07/2023

Download PDF (22.2 MB)

No comments:

Post a Comment